Nyheter

Viktig information till samtliga medlemmar

 

12 - 13 mars genomförs obligatorisk och lagstadgad ventilationskontroll (OVK) i föreningens samtliga lägenheter + lokaler.

Vi vill härmed påminna alla medlemmar om att lämna in en nyckel per lägenhet till representater för Ventexpert som genomför besiktningen.

Nyckelhanteringen sker tisdag 12 mars och onsdag 13 mars kl. 07:30 - 08:00 i A-porten

(besiktningen av A och B-huset sker 12 mars, och C-huset och andra lokaler sker 13 mars)

 

Kom ihåg att märka nyckeln väl. Om ni missar att lämna in nyckeln, och besiktning inte kan genomföras, debiteras ni med 1690 kr. 

Har ni inte möjlighet att lämna in nyckeln under utsatt tid får ni se till att ta hjälp av t ex en granne. Är ni hemma dagtid behöver ni inte lämna nycklar.  

 

Kontakta styrelsen på  om ni har frågor och funderingar. 

 

Det finns nu en brandsläckare och brandfilt i varje trappuppgång. I A och B-huset är brandsläckaren monterad på bottenvåningen och utanför vindsförråden i C-huset. 

Brandsläckarna kommer att inspekteras en gång per år så att vi säkerställer att de är hela och välfungerande om olyckan skulle vara framme. 

Styrelsen uppmuntrar dock ändå alla medlemmar att införskaffa åtminstone en brandfilt att ha i lägenheten. 

För frågor och funderingar:

 

Hej alla medlemmar!

 

Julen närmar sig med stormsteg och BRF Birgersgården avslutar ännu ett ekonomiskt starkt år. Vi amorterade en större summa på 250 000 kr i våras. Totalt med ordinarie löpande amorteringar har vi amorterat 329 000 kr under 2018. För tillfället har vi strax över 1 000 000 kr i kassan. Under 2019 planerar vi att eventuellt göra större underhåll av huset, såsom fönsterrenovering. Vi återkommer med mer information om det.

 

Ny styrelse

På årsmötet i våras valdes den nya styrelsen.

Josefie Arner: ordförande (omval) 

Frida Åström: ledamot (omval) 

Andia Gemsjö: ledamot (omval) 

Mats Eriksson: suppleant (omval) 

Mikael Sundqvist: suppleant (omval) 

Om ni har frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till oss på 

 

Nyheter

För att snabbt få reda på nyheter som berör föreningen går det bra att registrera er e-postadress på http://www.birgersgarden.se/index.php/loggain. Då får ni mejl när vi publicerar något på hemsidan.

 

OVK 

Den 12-13 mars kommer det att genomföras en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) i föreningen. OVK är en lagstadgad besiktning av en byggnads ventilationssystem som skall göras var sjätte år för bostadsrättsföreningar. Syftet är att säkerställa ett tillfredställande inomhusklimat genom en fungerande ventilation.

Vi har anlitat ett företag som heter Ventexpert som kommer att genomföra kontrollen. Ventexpert kommer att dela ut information om hur besiktningen kommer att gå till rent praktiskt två veckor före start. Ventexpert kommer att samla in nycklar mellan kl. 07:30 – 08:00 på morgonen då besiktningen ska göras.

Om man som boende är bortrest dessa dagar kan man även kontakta någon av oss i styrelsen och lämna nycklar till oss eller någon granne som ni kommer överens med. Om besiktningen inte kan utföras på avtalad tid kommer medlemmen att debiteras för återbesöket (1690 kr). 

 

Sophantering

Vi vill påminna om att det bara får slängas hushållsavfall i våra soptunnor på gården (samt trycksaker i ett speciellt kärl). För glas och wellpapp hänvisar vi er till kommunens kärl på Frejgatan eller Valhallavägen. Grovsopor slängs vid kommunens återvinningscentraler.

 

Allmänna utrymmen

En påminnelse om att hålla alla gemensamma utrymmen helt fria från föremål. På grund av brandrisken är det inte tillåtet att förvara barnvagnar, barncyklar, dörrmattor mm i trapphusen. Föremål som inte har flyttats före den sista januari 2019 kommer att slängas.

 

Brandvarnare

Störst risk för en brand är under december månad när vi gärna gör det lite mysigt hemma med julpynt och levande ljus. Passa därför på att kolla att brandvarnaren hemma fungerar.

 

Styrelsen i BRF Birgersgården önskar er god jul och skön avslutning på året!

 

Sedan mycket lång tid tillbaka har en stor BigBag-säck stått utanför Birger Jarlsgatan 99B. Den har förvandlats till en skräphög och måste tas bort omgående. Styrelsen ber vänligen men bestämt att den medlem som har beställt säcken att boka en hämtning så att vi får bort nedskräpningen. Vi vill gärna undvika rättsliga åtgärder. 

För mer info vänligen kontakta:

 

 

Torsdag 31/5 och fredag 1/6 går det inte att använda tvättstugan då nya tvättmaskiner ska installeras. 

Hoppas att ni har överseende med detta - i gengäld får vi helt nya maskiner som är stora och effektiva. 

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta styrelsen: